107 danske Pippi-piger

Til den lille drømmer indeni, der vil noget mere og større:

Bogen om 107 danske Pippi-piger

Forsiden på bogen '107 danske Pippi-piger'

‘107 DANSKE PIPPI-PIGER’ er fortællinger om power-kvinder, som har været med til at flytte verden på tværs af videnskab, politik, kunst, sport og erhverv.

I Danmark har vi meget få biografier om kvinder. De fylder heller ikke mange spalter i historiebøgerne.

Derfor ved du sandsynligvis ikke, at det var to kvinder, der ledede arbejdet med FN’s Menneskerettighedserklæring, (som kaldes verdens vigtigste dokument): Eleanor Roosevelt og danske Bodil Begtrup.

Du ved sikkert heller ikke, at jordens inderste kerne blev opdaget af en helt enestående, dansk videnskabskvinde, Inge Lehmann.

‘107 DANSKE PIPPI-PIGER’ hylder drømmere og pionérer, nørder og normbrydere, som har handlet på de muligheder, de fik. Og hvis mulighederne ikke fandtes, skabte de dem selv.

Fra Karen Blixen til Anja Andersen, fra Grevinde Danner til Anne Linnet, fra Liva Weel til MØ, fra Margrethe Vestager til Lizette Risgaard – og mange, mange flere.

Bogen om Pippi-pigerne viser, hvor forskellige vi er. Hvad vi vil og går efter. Men også hvad rå handlekraft kan drive det til, når vi pakker usikkerheden væk og tager ét skridt ad gangen hen imod det, vi vil.

Bagerst i bogen er der en ‘Min Pippi-kontrakt’, hvor man lover sig selv at være den, man er. Der er også plads til at lave sine egne lister: ‘Når jeg bliver voksen, vil jeg…’, ’10 ting, jeg er god til’, ’10 ting, jeg vil lære’ og ‘Mine heltinder’. 

‘107 DANSKE PIPPI-PIGER’, People’sPress, 2019, 239 sider. (Børnebøger, ungdomsbøger og undervisningmidler). Fås i alle boghandlere.

“Vildt inspirerende, jeg var topunderholdt fra start til slut!”

Julia Sofia, YouTuber

Bogen '107 danske Pippi-piger´ præsenteres i Go'Morgen Danmark.

 

‘107 DANSKE PIPPI-PIGER’ er snublende oplagt, når

  • Du tror på, at tydelige rollemodeller og de historier, vi fortæller, gør en forskel. At vores fremtid på mange måder er virkeliggørelsen af de drømme, vi har som børn.
  • Du var vild med ‘Godnathistorier for rebelske piger’ og tænkte “ØV, hvorfor findes der ikke en bog om seje, danske kvinder?”
  • Du føler for, at dine børn eller børnebørn kender deres rødder og ved, hvem de står på skuldrene af. Og nå ja, du vil også gerne smugkigge i den selv!
  • Du vil sætte ild til din teenagers indre drivkraft med 107 fantastiske, danske power-kvinder, der inspirerer til at turde springe ud i livet, forfølge sine drømme og give sig selv lov til at være den, man er.
  • Du vil elske at læse små fortællinger om kendte og ukendte, historiske og nulevende kvinder – kort fortalt og kreativt sat op som
    et levende opslagsværk.
  • Du vil give den mest anerkendende og opmuntrende venindegave som et hjertevarmt rygstød. “You. Can. Do. It. Du er sej, min ven.”

Det kan også være, at du leder efter en meningsfuld og fuldstændig uundværlig fødselsdagsgave, julegave, værtindegave, mors dags gave, konfirmationsgave eller studentergave, der gør indtryk og sætter aftryk?

Tre Pippi-piger fra bogen i Go'Morgen Danmark

“En bog, der burde stå på alle teenagerpigers værelser for at minde dem om, at intet er umuligt.”

æseløre.dk

“107 danske Pippi-piger er meget mere end bare hyggelæsning. Det er et lille stykke vigtigt danmarkshistorie, som børn og voksne af både han og hunkøn kun kan blive klogere af at læse.”

pigemor.dk

“107 danske Pippi-piger er en vellykket samling biografiske fortællinger. En hyldest til det at mærke sig selv, finde sin vej og stå ved det – og fremfor alt gøre det på sin egen måde. Den giver læseren mod og lyst til at tage sine drømme alvorligt. ”Når de kan, så kan jeg også!”

bogvaegten.dk


Den vigtigste børne-/ungdomsbog, du har set i lang tid! 

Vi har brug for andre mennesker for at blive os selv. Kunne spejle os i et livsmod, oprør, opdagelser og valg, der aldrig var helt som andres.

Hvad var deres ‘defining moment’? Hvad tænkte de? Hvad drev dem?

Kimen til ‘107 danske Pippi-piger’ blev lagt den dag, hvor jeg savnede at kunne give mine tre teenagere en bog om netop det. Korte og vedkommende fortællinger, hvor man kan MÆRKE mennesket bag.

I modsætning til hvad jeg troede, havde de på ingen måde et klart billede af historiske og nulevende, danske kvinder, der har gjort en forskel.

Det har de nu.

En skøn bog som både unge, ældre, piger, drenge, kvinder og mænd bør læse

Ovenikøbet er bogen fantastisk godt skrevet. Fremover vil jeg købe bogen som gave til unge på vej i livet, for her kan de læse, hvad drømme rent faktisk kan blive til:)
Annette J. 

Hos os læser alle i den – både store og små

Min datter på 8 læser med stor nysgerrighed om alle de fantastiske foregangskvinder der lever – eller har levet – i Danmark.  Bogen ligger fremme i vores stue, og de, der kommer på besøg, tager den ofte og læser i den.
Anita B.

Super inspiration til den unge teenage-pige

Super inspiration til den unge teenage-pige, som skal turde springe ud i livet. Her finder hun rollemodeller, som har vist, at hvor der er vilje, er der vej.
Birgitte B.

Mine børnebørn skal læse denne bog!

Fantastisk inspirerende bog om danske kvinder der har gjort en forskel. Skrevet som appetitvækker om 107 kvinder og lader ane, at der er mange flere historier, der skal skrives.
Anne Dorte

Kan ikke slippe den igen

Tillykke med din fine bog. Jeg kunne slet ikke slippe den igen, da først jeg fik taget hul på den. Nu glæder jeg mig bare til at give den til mine 3 piger – og se dem blive inspireret af den.
Nils

En vigtig bog for piger og kvinder i alle aldre

Jeg tager et kapitel indimellem med min datter på snart 9 år. Det giver anledning til nogle gode og dybdegående snakke. Hun filosoferer over andre ting i bogen end jeg, og det giver stof og inspiration til eftertanke.
Marianne 

6 stjerner herfra og KÆMPE tak

Må man anmelde, når man ikke er anmelder? Må man blive grebet, inspireret og rørt, selvom man læser en bog, der egentlig er skrevet til en noget yngre målgruppe?
Ja, for f….. det må man godt. Tak til Merete van den Berg for denne bog, som jeg har købt til min egen skønne Pippi-pige, men faktisk ikke ved, om jeg vil af med igen.
Louise 

Køb bogen om Pippi-piger

 

Citat af forfatter Merete van den Berg fra '107 danske Pippi-piger'

Meretevandenberg.dk bruger cookies til at gøre din oplevelse bedre. Og til at indsamle data til Google Analytics.
Acceptér Cookies
x